ฟินเซนต์ ฟัน โคค

ฟินเซนต์ ฟัน โคค เป็นคำพูดที่จิตรกรระดับโลกอย่าง ฟินเซนต์ ฟัน โคค หรือที่เรามักเรียกกันติดปากว่า วินเซนต์ แวนโก๊ะห์ (Vincent van Gogh) แวนโก๊ะห์

เป็นศิลปินชาวดัชต์ในยุคโพสต์อิมเพรสชั่นนิสม์ (Post-Impressionism) ผู้ยิ่งใหญ่มากที่สุดคนหนึ่งของวงการศิลปะสมัยใหม่ตะวันตก โดยเขาใช้เวลาเพียง 10 ปีในปลายศตวรรษที่ 19 รังสรรค์ภาพจิตรกรรมระบายสีมากกว่า 930 ภาพ 1,100 ภาพวาดเส้นและภาพร่าง รวมแล้วมากกว่า 2,100 ภาพ

วินเซนต์ แวนโก๊ะห์ เริ่มใช้สีเหลืองในผลงานอย่างเห็นได้ชัดในปี 1888 โดยมีผลงานของเขาหลายต่อหลายชิ้นที่มีสีเหลืองเป็นองค์ประกอบหลัก เบื้องหลังของภาพวาดที่เต็มไปด้วยสีเหลืองของศิลปินคนนี้ก็ยังมีเรื่องเล่าอีกว่า แวนโก๊ะห์เคยกินสีเหลืองเข้าไปเพราะคิดว่ามันจะทำให้ตัวเขามีความสุขได้

โก๊ะรักษาตัวอยู่ที่แซ็งต์-เรอมี (Saint-Remy)หมอที่รักษาอาการของเขาได้บันทึกไว้ว่าเขาต้องการวางยาตัวเองด้วยการกินสีและดื่มน้ำมันสน หมอจึงสั่งห้ามไม่ให้เขาเข้าสตูดิโอ

ผู้รักษาแวนโก๊ะห์ในช่วงไม่กี่เดือนก่อนที่เขาจะเสียชีวิต ได้ให้เขาทานยาแก้โรคหัวใจที่สกัดจากต้นฟ็อกซ์ กลัฟ ทำให้มีผลข้างเคียงทำให้มองเห็นเป็นสีเหลืองและฟ้า

ฟินเซนต์ ฟัน โคค

Fin Saint Funcoak is spoken of by world-class painters like Vincent Van Gogh, or as we often refer to as Vincent van Gogh.

Was a Dutch artist in the post-impressionism era. (Post-Impressionism) one of the greatest people of Western modern art. It took him just 10 years in the late 19th century to create more than 930 paintings, 1,100 lines and sketches. More than 2,100 images included.

Vincent Van Gogh became evident in 1888 with yellow in his works, with many of his works featured yellow as the main element. Behind the scenes of this artist’s yellowish painting, there is still a story that Van Gogh used to eat yellow because he thought it would make him happy.

Goh keeps himself at Saint-Remy. (Saint-Remy) The doctor who treated his condition recorded that he wanted to poison himself by eating dyes and drinking turpentine. The doctor therefore banned him from entering the studio.

Van Gogh’s keeper in the months before his death. Got him to take heart medicine extracted from the fox fluff, causing side effects to see yellow and blue.

ติดตามเรื่องราวต่อได้ : มาเก๊า

ขอบคุณข้อมูลจาก : GOOGLE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *