วินเซนต์ แวนโก๊ะ

วินเซนต์ แวนโก๊ะ

ประวัติ วินเซต์ แวนโก๊ะ

วินเซนต์ แวนโก๊ะ (Vincent van Gogh) เป็นหนึ่งในศิลปินที่มีชื่อเสียงและมีอิทธิพลมากที่สุดในประวัติศาสตร์ศิลปะตะวันตก ผลงานของเขาโดดเด่นด้วยความงดงามเต็มไปด้วยอารมณ์ความรู้สึก และมีสีสันสดใสแต่ชีวิตจริงของเขานั้นกลับหม่นหมองทุกข์ระทม เขาเกิดที่ประเทศเนเธอร์แลนด์ในปี 1853

เป็นเด็กที่เคร่งขรึมจริงจังและคิดมาก เขาต้องทำงานหลายอย่างตั้งแต่เป็นวัยรุ่น แต่ไม่เคยประสบความสำเร็จก่อนที่จะหันมาสนใจและเริ่มต้นเขียนภาพในวัย 27 ปีและในปี 1885 เขาก็มีผลงานสำคัญชิ้นแรกชื่อว่า The Potato Eaters

ปี 1886 แวนโก๊ะย้ายไปอยู่กรุงปารีสที่ซึ่งเขาได้เรียนรู้เทคนิคและแนวทางใหม่ในการเขียนภาพ ได้พบกับศิลปินยุคนั้นหลายคนรวมทั้ง ปอล โกแก็ง เขาได้พัฒนาฝีมือในการเขียนภาพและสร้างแนวทางของตัวเอง

ที่มีสีสันสดใสขึ้น ต่อมาในปี 1888 เขาย้ายไปอยู่ทางตอนใต้ของฝรั่งเศสที่เมือง Arles และ Saint-Remy ที่อยู่ใกล้กันสองปีที่นี่เป็นจุดสูงสุดของการเป็นศิลปินของแวนโก๊ะ เขาสร้างผลงานชั้นยอดมากมายที่นี่ เช่น Sunflowers, Cafe Terrace at Night, lrises

ผลงานของ วินเซนต์ แวนโก๊ะ

วินเซนต์ แวนโก๊ะ

History of Vincent Van Gogh

Vincent van Gogh is one of the most famous and influential artists in the history of Western art. His work is remarkable, beautiful, full of emotions. And colorful, but his real life is gloomy and gloomy He was born in the Netherlands in 1853.

A serious, serious and thought-provoking child He has to work a lot since being a teenager. But had never succeeded before turning his attention and started painting at the age of 27 years and in 1885 he had his first major work, The Potato Eaters.

In 1886, Van Gogh moved to Paris, where he learned new techniques and methods of painting. Met with many artists of that era, including Paul Gogeng. He developed his writing skills and created his own

Later, in 1888, he moved to the south of France in the neighboring town of Arles and Saint-Remy. For two years, this was the peak of Van Gogh’s artists. He created many great works here, such as Sunflowers, Cafe Terrace at Night, lrises.

ติดตามเรื่องราวต่อได้ : ที่นี่

ขอบคุณข้อมูลจาก : GOOGLE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *