แรมบรันต์

แรมบรันต์

ประวัติ แรมบรันต์

แรมบรันต์ (Rembrandt) เป็นทั้งจิตรกร ช่างพิมพ์ และช่างเขียนแบบอีกด้วย เป็นศิลปินผู้ยิ่งใหญ่อีกหนึ่งคนในประวัติศาสตร์ศิลปะของโลกเรา ผลงานของเขานั้นมีส่วนทำให้เนเธอร์แลนด์เข้าสู่ยุคทองที่รุ่งเรืองสุดขีดในช่วงศตวรรษที่ 17 แรมบรันต์ ศึกษาและเรียนศิลปะที่บ้านเกิดจนอายุได้ 19 ปี

จึงไปเรียนศิลปะที่อัมสเตอร์ดัมช่วงสั้นๆ กับศิลปินดังในยุคนั้นแล้วกลับมาทำงาน เป็นศิลปินที่บ้านเกิดเขามีชื่อเสียงตั้งแต่วัยอายุยังน้อยมีลูกศิษย์คนแรกที่ต่อมาเป็นศิลปินดังเช่นกันตั้งแต่อายุ 22 ปี

ปี 1632 แรมบรันต์ได้ย้ายไปปักหลักอยู่ที่อัมสเตอร์ดัม แต่งงานและมีสตูดิโอของตัวเองสร้างผลงานชั้นยอดมากมายที่นี่ เช่น The Anatomy Lesson of Dr. Nicolaes Tulp, Danae และ The Night Watch ที่เป็นผลงานที่โด่งดังที่สุดในชีวิตของเขา

ผลงานของแรมบรันต์มีเอกลักษณ์ที่โดดเด่นในเรื่องแสงและเงา ที่ทำให้ภาพสวยงามดูมีมิติ สามารถบอกระยะตื้นลึกของภาพนั้นๆ ได้เสมือนจริงเป็นที่ยอมรับของนักวิทยาศาสตร์และนักศิลปศาสตร์จนนำชื่อของเขามาใช้เป็น หนึ่งในประเภทของการจัดแสงถ่ายภาพคือ Rembrandt Lighting

ผลงานของแรมบรันต์

แรมบรันต์

Rembrandt history

Rembrandt is also a painter, a printmaker and a drawing artist. Is another great artist in the art history of our world. His work contributed to the Netherlands entering the golden age of extreme prosperity in the 17th century. Rembrandt studied and studied art in his hometown until the age of 19 years.

Therefore studying art in Amsterdam for a short period With famous artists of that era and then come back to work Is an artist in his hometown, famous for his young age, with the first pupil to become a famous artist at the age of 22

In the year 1632, Brisbane moved to settle in Amsterdam. Married and has his own studio creating many great works here, such as The Anatomy Lesson of Dr. Nicolaes Tulp, Danae and The Night Watch, which is the most famous work of his life.

Rembrandt’s work is unique in light and shadow. That makes the image look beautiful with dimensions Can tell the shallow depth of the image Has become a reality recognized by scientists and liberal arts to use his name as One of the types of photography lighting is Rembrandt Lighting.

ติดตามเรื่องราวต่อได้ : ที่นี่

ขอบคุณข้อมูลจาก : GOOGLE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *