ดิเอโก เบลัซเกซ

ดิเอโก เบลัซเกซ

ประวัติ ดิเอโก เบลัซเกซ

 ดิเอโก เบลัซเกซ (Diego Velázquez) เป็นจิตรกรที่สำคัญที่สุดของสเปนในศตวรรษที่ 17 และเป็นหนึ่งในจิตรกรผู้ยิ่งใหญ่ของยุโรป เขาเป็นจิตรกรของศาลสเปนซึ่งมีผลงานยอดเยี่ยมจนกระทั่งเขาได้รับแต่งตั้งเป็นอัศวิน Las Meninas

ภาพที่โด่งดังที่สุดของเขามีองค์ประกอบและผู้คนในภาพที่จัดวางอย่างลึกลับและเป็นที่ถกเถียงกัน การวิเคราะห์อย่างกว้างขวางภาพนี้ถือเป็นภาพวาดที่สำคัญที่สุดชิ้นหนึ่งในประวัติศาสตร์ศิลปะตะวันตก Belazquez

มีภาพบุคคลที่โดดเด่นที่สุดคนหนึ่งในประวัติศาสตร์ ผลงานของเขาเป็นแรงบันดาลใจและทำหน้าที่เป็นต้นแบบให้กับศิลปินในภายหลัง โดยเฉพาะในหมู่ศิลปินผู้สร้างงานศิลปะสมัยใหม่

 ดิเอโก เบลัซเกซ เกิดเมื่อปี 2142 ที่เมืองเซบียา เขาเริ่มเรียนศิลปะการวาดภาพเมื่ออายุ 11 กับ Francisco Pacheco ครูสอนศิลปะและจิตรกรทางศาสนาในบ้านเกิดของเขาซึ่งต่อมาได้กลายเป็นพ่อของเขา

Pacheco ยกลูกสาว Juana Pacheco อย่างไม่เต็มใจที่จะแต่งงานกับเบลีซเพราะความสามารถของเขา มหัศจรรย์ของเขา เบลีซฝึกกับ Pacheco จนกระทั่งปี 1617 จากนั้นก็เปิดสตูดิโอถ่ายภาพของเขาเอง

แม้ว่าเขาจะได้ทำงานกับ Pacheco เป็นเวลา 6 ปีเมื่อสร้างผลงานของเขาเองก็ไม่มีร่องรอยของสไตล์การวาดภาพของอาจารย์ แต่ Caravaggio เป็นศิลปินที่มีชื่อเสียงในยุคปลายที่มีอิทธิพลต่องานนี้ ในช่วงแรกของเขา

ผลงานของ ดิเอโก เบลัซเกซ

ดิเอโก เบลัซเกซ

Diego Belazzue History

Diego Velázquez is one of the most important Spanish painters of the 17th century and one of Europe’s greatest painters. He was the painter of the Spanish court, whose work was excellent until he was appointed a knight for Las Meninas.

His most famous images contain elements and people in a mysterious and controversial arrangement. Extensive analysis This picture is considered to be one of the most important paintings in Western art history. Belazquez

There is one of the most striking portraits in history. His work inspired and served as a role model for artists later. Especially among artists who create modern art

Diego Belazke was born in 1599 in Seville. He began painting art at age 11 with Francisco Pacheco, an art teacher and religious painter in his hometown, which became his father.

Pacheco raised his daughter, Juana Pacheco, reluctantly to marry Belize because of his talents. Belize trained with Pacheco until 1617, then opened his own photo studio.

Although he has worked with Pacheco for 6 years when creating his own work, there is no trace of the master’s painting style, but Caravaggio is a famous artist in the late era that influenced this work. In his early stages

ติดตามเรื่องราวต่อได้ : ที่นี่

ขอบคุณข้อมูลจาก : GOOGLE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *